En la línia del que està passant arreu de l’àrea metropolitana, el PSC ha guanyat de manera còmoda a Sant Joan Despí. En concret, ho ha fet amb el 39% dels vots, un percentatge molt similar al de la resta de municipis metropolitans on els socialistes han mossegat gairebé la meitat del pastís electoral.

El PSC aconsegueix incrementar els seus suports quatre punts, en comparació amb el 2021, i deixa enrere el PP, al qui triplica en vots. Els populars, malgrat això, han experimentat també a la ciutat un augment important respecte de fa tres anys, amb nou punts més. D’aquesta manera, el PP s’emporta el 13% dels sufragis.

En tercera posició finalitza Junts+, que ha assolit el 12% dels vots a Sant Joan Despí, per davant d’ERC, que queda a poques dècimes dels de Carles Puigdemont. Els segueix Vox, amb el 9% dels vots, per davant dels comuns, que cauen dos punts i aconsegueixen només un 7%. La CUP va al darrere, amb el 2%, i Aliança Catalana supera Ciutadans per unes dècimes, tots dos al voltant de l’1% dels vots.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram