Un dels punts afectats pel canvi de llums. Foto: Ajuntament

Els tres ponts de la ciutat comptaran amb un nou sistema d’il·luminació LED amb l’objectiu d’estalviar en despesa energètica.

En concret, se substituiran els sistemes de llums de la part inferior dels ponts d’Esplugues i de Can Clota, que es troben al carrer Laureà Mirò, i el de sota l’autopista B-23, situat al carrer Nou. Segons ha dit el consistori, entre els tres ponts es renovaran un total de 239 llums. Segons calcula l’Ajuntament, les factures seran sis mil euros més barates, tenint en compte també la reducció del cost de manteniment. A més, les emissions de CO2 disminuiran un 40%.

Amb aquesta actuació es preveu que es passi dels 9.418 euros anuals en despesa energètica –amb els 62.790 kWh actuals– a 3.767 euros, uns 6.000 euros menys.

Segons han explicat fonts municipals, les noves llums LED són “més eficients”, ja que tenen una durada estimada de deu anys, fet que representa unes cinc vegades més que les bombetes tradicionals.

El cost de la nova instal·lació és de 45.867 euros d’inversió inicial, que “es recuperaran en vuit anys”, gràcies a la reducció de les despeses.

DUES ACTUACIONS CLAU
L’actuació que es preveu fer ara s’adhereix a la que ja es va realitzar l’any passat, durant la qual es va renovar l’enllumenat públic d’un total de vint-i-tres carrers de la ciutat. En el marc d’aquesta acció es van substituir també les llums tradicionals per il·luminació LED, fet que ha permès reduir un 63% el consum d’energia, segons assegura el consistori.

En aquesta primera actuació es van substituir quatre-centes llums i la potència total del sistema d’il·luminació va passar dels 80 kWh als 30 kWh.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram