Sant Just

Sant Just torna a presentar una bona dada econòmica. Foto: Ajuntament

Sant Just Desvern és el municipi català amb menys atur i el tercer de tot l’Estat. Això és el que es desprèn de les dades de Censos de població i habitatges que ha publicat recentment l’Institut Nacional d’Estadística (INE), les quals indiquen que el municipi té una taxa d’atur del 4,2%.

D’aquesta manera, a nivell estatal Sant Just s’emporta el bronze en la taula de líders d’ocupació, per darrere de les localitats madrilenyes de Pozuelo de Alarcón i Boadilla del Monte, que presenten percentatges d’atur del 3,9 i el 4,1%, respectivament.

Aquesta bona dada econòmica segueix la tendència estatal de descens de l’atur. Sense anar més lluny, la desocupació està en els nivells més baixos des del 2008. I és que al darrer trimestre, l’atur a Espanya era del 12,7%, mentre que la xifra era del 10% a Catalunya. Pel que fa al Baix Llobregat, la taxa d’atur és de gairebé el 9%.

Es tracta d’una bona dada econòmica que s’afegeix als resultats del rànquing de municipis amb més renda mitjana per habitant, en el qual Sant Just ocupa la segona posició, amb 21.510 euros, per darrere de Matadepera, que assoleix la xifra de 22.806 euros. Aquestes dades, que també va oferir l’INE, indiquen que el 49% dels municipis catalans estan entre el 25% dels més rics de tota Espanya. Per contra, entre els municipis més pobres de l’Estat no n’hi ha cap de català.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram