El riu Llobregat al seu pas per Sant Joan Despí. Foto: Parc Riu Llobregat

La planta potabilitzadora d’aigua del Llobregat de Sant Joan Despí, gestionada per Aigües de Barcelona (Agbar), ha interromput la captació d’aigua del riu Llobregat a causa d’un abocament industrial d’origen desconegut d’un element anomenat dioxà. Durant uns dies, la planta seguirà funcionant però amb menys rendiment i utilitzant cabals procedents de les reserves soterrànies d’aigua, que sí que sembla que estan netes.

Ara, l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) està investigant l’origen de l’abocament i ha informat que l’aigua contaminada no ha arribat a la xarxa de subministrament. A més, segons fonts d’Agbar, l’abocament “no és perillós”. De tota manera, la companyia ha anunciat que no tractarà l’aigua contaminada perquè desprèn una olor molt forta.

A UN TERÇ DE LA CAPACITAT
Des que es va detectar l’abocament fa unes setmanes, la planta potabilitzadora de Sant Joan Despí ha seguit funcionant, però només a un terç de la seva capacitat màxima. És a dir, només s’està utilitzant 1,8 metres cúbics per segon dels 5,3 que normalment tracta la planta.

L’aigua del riu Llobregat s’ha substituït per l’aigua tractada que procedeix del subsòl dels pous d’aigua de la zona, que no estan contaminats.

La resta del subministrament s’està duent a terme a través d’Aigües Ter-Llobregat.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram