Álvaro de Luna

Álvaro de Luna és un dels reclams de la festa. Foto: Arxiu

La Festa Major de Sant Mateu d’Esplugues escalfa motors. Amb l’arribada del setembre, la ciutat recupera una de les dates marcades en vermell al calendari. I, després de dos anys de pandèmia, els veïns i veïnes tenen ganes de tornar a sortir al carrer per celebrar la festa grossa espluguina, que arrencarà el 16 de setembre i s’allargarà fins al dia 21.

La música tornarà a ser el plat fort de les celebracions. De fet, enguany hi ha un cartell de luxe pel que fa als concerts del pàrquing del carrer Sant Antoni Maria Claret, amb noms com Álvaro de Luna i Nena Daconte, que actuaran el divendres 16; Hotel Cochambre, el dissabte dia 17; David Otero, ‘el Pescao’, exmembre d’El Canto del Loco, diumenge 18, i Rosa López i un tribut a Rafaella Carrà el dia 17 al carrer Maria Aurèlia de Capmany. Aquell mateix dia se celebrarà l’Esplurock, en concret al parc dels Torrents.

Seguint amb la música, la nit del dissabte 16 i diumenge 17 de setembre tindrà lloc la Festa Europa FM, amb Roger Freedom al carrer Sant Antoni Maria Claret. Dimecres 21, al mateix espai, se celebrarà la ja tradicional Festa Holi.

Espectacles per a tota la família

A més de música, la Festa Major de Sant Mateu oferirà activitats i espectacles per a tota la família, com ara la representació d’El Rei Lleó, a l’escenari del carrer Sant Antoni Maria Claret, el diumenge 18. Unes altres propostes en aquesta línia seran el Parc de Jocs i Tallers del parc dels Torrents, el cap de setmana del 17 i 18 de setembre, i l’espai infantil que prepararà la Coordinadora d’Entitats de Cultura Popular al Casal Robert Brillas el dia 17.

Per altra banda, el Mercat Esplugas City oferirà novament activitats al parc dels Torrents, a banda de les parades de productes. A més, el programa de la festa no s’oblida de la cultura popular i tradicional, amb el retorn de la Diada Castellera, que comptarà amb les colles de Sants, Mataró i els Cargolins, i la Diada Bastonera, a més de la Trobada de Gegants i Capgrossos. “Aquesta festa grossa és més grossa que mai”, ha descrit l’alcaldessa, Pilar Díaz.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram