La zona afectada poc després d’efectuar-se la tala d’arbres. Foto: ICV-EUiA

El passat dimecres 18 de febrer els veïns de Sant Joan Despí es van despertar sorpresos en veure que un centenar d’arbres d’una zona del Parc de la Fontsanta havien estat talats, després d’haver conviscut amb ells durant dues dècades.

Els fets no van trigar a despertar la polèmica. El grup municipal d’ICV-EUiA de Sant Joan Despí va denunciar que “malgrat l’impacte que representa aquesta actuació, no s’ha posat en coneixement de la ciutadania més enllà d’una breu referència a la pàgina web municipal on es parla de substitució d’arbres malalts per espècies que es puguin adaptar millor al terreny”.

L’actuació es va fer a càrrec de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). L’organisme justifica la tala “a causa del mal estat d’un grup d’arbres de la zona més antiga del parc, afectats per diferents afeccions i malalties”, i assegura que “han de ser substituïts per espècies que s’adaptin millor a les característiques específiques d’aquest terreny, on antigament hi havia un abocador”.

Des de fa uns dies, l’ens supramunicipal ja ha iniciat la replantació de 148 nous arbres del parc. “Els arbres que s’han retirat presentaven afectacions com branques seques, atacs de barrinadors o risc de caigudes”, afegeixen des del consistori.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram