Ple Esplugues

El Ple va rebutjar la moció de Cs de condemna del transfuguisme. Foto: Ajuntament

El Ple d’Esplugues celebrat ahir va debatre una moció del grup municipal de Ciutadans per condemnar el transfuguisme com a pràctica que “dinamita l’estabilitat democràtica de les corporacions locals”. Els taronges van presentar la moció després que el mes passat un dels seus regidors, Ali Beizaee, abandonés el grup de Ciutadans i passés a ser regidor no adscrit. “Els espluguins van decidir que Cs havia de tenir tres regidors, i no dos”, va lamentar ahir en sessió plenària la portaveu taronja Gemma García, que va descriure aquest fet com una “traïció al poble”.

No ho veu igual Ali Beizaee, que en la seva intervenció va negar que fos un trànsfuga i va justificar la seva decisió d’abandonar Ciutadans. “Qui ha canviat és el partit”, va respondre el ja regidor no adscrit. En aquest sentit, l’exregidor taronja considera que Cs “ha desautoritzat la ciutadania”, i va lamentar que la formació “deixa en un calaix” polítiques que els seus membres han estat explicant als ciutadans. Per tot plegat, Ali Beizaee va confirmar que no cedirà l’acta de regidor. “Seguiré representant aquells votants que han estat enganyats pel partit que ha presentat aquesta moció”, va etzibar Ali Beizaee, que fa unes setmanes va anunciar el seu fitxatge per la formació Valents, liderada per Eva Parera. Aquest polític és d’origen iranià i fa 22 anys que viu a Espanya.

“No hi ha cap cas de transfuguisme a Esplugues”

Sigui com sigui, finalment la moció no va prosperar. El vot determinant, el del PSC -que gaudeix de majoria absoluta al Ple-, va ser negatiu. “No hi ha cap cas de transfuguisme”, va assegurar el portaveu socialista i primer tinent d’alcaldia, Eduard Sanz, que va recordar que, a diferència d’altres casos -com el conegut Tamayazo a Madrid o el cas recent dels membres de Cs a Múrcia que van evitar que caigués el govern del PP en una moció de censura, tal com va recordar Sanz-, a Esplugues “no s’han modificat majories o governs”.

Cs Esplugues

Ali Beizaee -esquerra-, amb els dos regidors de Cs, Diego Rodríguez i Gemma Garcia, en una imatge d’arxiu. Foto: Cs

Així i tot, la moció de Cs volia anar més enllà del cas concret del seu exregidor i centrar el tema en el transfuguisme com a pràctica política nociva. El text, de fet, buscava un posicionament clar del Ple en contra d’aquest fenomen. Sobre això, Sanz va comentar que l’Ajuntament i les forces polítiques van subscriure el 2017 un codi de bon govern i que en més d’una ocasió ja s’han mostrat en contra del transfuguisme. “Ens sap greu el cas, però cada partit ho ha de solucionar en l’àmbit que li pertoca”, va concloure el portaveu del PSC.

ERC li demana que retorni l’acta de regidor

Pel que fa a la resta de formacions, la proposta de Cs va rebre el vot favorable d’En Comú Podem, que va recordar que s’havia alterat la representació que en un moment donat va tenir el consistori. Per la seva banda, el PP es va abstenir, mentre que ERC va votar-hi en contra. “Votem no, però no perquè estiguem a favor del transfuguisme, ja que entenem que el que ha passat aquí és una cosa que preveu la llei”, va expressar el portaveu republicà, Oriol Torras. Tot i votar no, Torras va demanar a Ali Beizaee que retornés l’acta de regidor, malgrat que la llei l’empari.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram