dansa metropolitana

La dansa unirà l’àrea metropolitana durant tot un mes. Foto: Guillem Roset/ACN

Del 10 al 27 de març, l’àrea metropolitana ballarà al ritme de la cinquena edició del festival Dansa Metropolitana. El certamen tindrà lloc a una dotzena de municipis de la metròpoli i celebrarà el seu acte inaugural a Esplugues el pròxim 10 de març. La cerimònia d’obertura es farà a les 19 hores a l’Espai la Baronda, amb un espectacle a càrrec de Quim Girón que homenatjarà l’esperit ceramista de la ciutat.

A més, l’acte d’obertura es complementarà amb dos espectacles més a càrrec de la companyia Arnau Pérez i The Jokerz Company. Enguany, el festival oferirà 301 activitats a una dotzena de municipis, entre els quals hi ha Esplugues, Cornellà, l’Hospitalet, Viladecans, el Prat, Santa Coloma de Gramenet, Sant Cugat del Vallès, Badalona, Terrassa, Granollers, Sabadell i Barcelona.

Democratitzar la dansa

Amb tot, el festival, que vol democratitzar la dansa, oferirà 92 espectacles, projectarà 35 pel·lícules, impulsarà 34 activitats paral·leles i 35 iniciatives educatives. Per altra banda, aquesta cinquena edició suma equipaments com lDEAL, el CCCB o el Centre d’Arts Santa Mònica i oferirà el projecte ‘Confluències’, basat en produccions a l’espai públic.

Per tot plegat, el festival planteja una programació “amb cert ritme” amb grans propostes per fer viatjar a la ciutadania dins de l’àrea metropolitana, especialment el primer cap de setmana. La programació d’espectacles combina des dels grans noms de la dansa, fins a companyies més joves que representen les noves generacions.

Per altra banda, d’arreu d’Espanya arribaran grans propostes com les que faran companyies com Kor’sia, Rocío Molina, Luz Arcas o Mucha Muchacha. Però en el certamen també es podran veure una tretzena de coproduccions de creació local, com és el cas de Les Impuxibles, Laia Santanach, Pau Aran o IaSADCUM. Altres companyies catalanes que es podran veure seran Mal Pelo, Lali Ayguadé, Jesús Carmona, Pol Jiménez o els Brodas Bros.

‘Confluències’

En aquesta edició els espectacles de carrer i gratuïts s’emmarquen en el projecte ‘Confluències’. La intenció és portar la dansa a l’espai públic per popularitzar-la. Entre les propostes destacades que es podran veure en parcs, jardins i places hi ha Poema circular o Neufragio universal. Altres propostes que es podran veure són les del coreògraf Gaston Core a la capella del MACBA o Chorus a l’església de Cornellà.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram