Batet a Esplugues

Díaz, Batet i el doctor Castillo visiten el centre de control Còrtex. Foto: Ajuntament

La presidenta del Congrés, Meritxell Batet, ha visitat avui l’Hospital de Sant Joan de Déu durant una visita institucional que l’ha portat a l’Ajuntament. Batet, que ha estat acompanyada per l’alcaldessa, Pilar Díaz, ha agraït l’esforç dels responsables del centre de control del flux de pacients de l’hospital, Còrtex, i ha assegurat que els avenços tecnològics en matèria de sanitat “són una garantia de futur”. En aquesta línia, la presidenta de la cambra baixa ha conegut també les obres del projecte del nou centre d’oncologia pediàtrica, el SJD Pediatric Cancer Center Barcelona, que serà un dels més grans d’Europa en aquesta matèria.

“Treballem perquè Esplugues sigui un centre d’innovació que aprofiti el potencial de les últimes tecnologies”, ha expressat en aquest sentit Díaz, que ha assenyalat que el centre pediàtric d’oncologia “està impregnat” d’aquest esperit. L’obertura d’aquest equipament sanitari està prevista per al segon trimestre de l’any vinent. Tindrà capacitat per atendre 400 pacients a l’any, un 30% més que els que el mateix hospital de Sant Joan de Déu atén actualment. Les seves instal·lacions ocuparan una superfície total de 13.196 metres quadrats en un edifici de quatre plantes situat al costat de Sant Joan de Déu i connectat amb ell mitjançant una passarel·la, per a la qual el Ple ja ha donat llum verda.

La seva construcció ha comportat una inversió de 30 milions d’euros, dels quals una part ha vingut per part de donacions de la societat i altres fundacions, com ara la Fundación Leo Messi, la Fundació Barça, Esteve, ‘la Caixa’ o Grup Simm, entre altres.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram