Parc dels Torrents

Aquí començarà la passera que arribarà fins al ‘bucle’. Foto: Línia Tres

Les obres per unir les dues bandes del parc dels Torrents van començar a principis de mes. L’objectiu de l’Ajuntament és unir dues àrees verdes que, malgrat ser el mateix parc, no estan directament connectades. Un desgavell urbà típicament metropolità que es pretén pal·liar amb una passera de 300 metres de longitud i tres d’amplada que connecti l’àrea verda a banda i banda del Pont d’Esplugues.

D’aquesta manera, es crearà un parc de 16 hectàrees al centre del municipi. La passera prevista anirà des de l’Espai la Baronda fins a l’anomenat ‘bucle’, per on no es podrà circular ni aparcar durant els sis mesos que durin les obres.

Una zona complexa

Unes obres, per altra banda, que tenen un pressupost de 500.000 euros i que passen de llarg d’una de les cicatrius urbanes més sagnants de l’àrea metropolitana, les obres inacabades de l’Auditori d’Esplugues. De fet, el camí previst, que estarà flanquejat per arbres i bancs, passa entre l’Auditori nonat i l’Espai Baronda, cap a on s’obriran nous accessos. La voluntat municipal, en aquest sentit, és fer accessibles les piscines i el centre cultural i evitar accedir-hi pel fort pendent actual. En aquest sentit, està previst que les obres habilitin un nou accés que connecti amb l’avinguda de Cornellà a través d’unes escales.

Un inici d’obres que coincideix amb el de la reforma de l’avinguda Països Catalans, plaça Elisabeth Eidenbenz i avinguda Jacint Esteva per millorar la mobilitat a la zona.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram