El nou carril anirà des de l’avinguda Cornellà fins a Finestrelles. Foto: AMB

Un carril compartit per bicis i busos. Aquesta és la proposta de l’AMB per millorar la connexió de la ciutat amb l’Hospitalet i Barcelona. L’ens supramunicipal ha dit que les obres començaran aquest mes i s’acabaran al setembre. A la ciutat afectaran el carrer Laureà Miró, del tram que va des de l’avinguda Cornellà fins a la plaça Jacinto Benavente, just passat el centre comercial Finestrelles.

En aquest tram de poc més d’un quilòmetre de longitud, 1.020 metres, l’AMB transformarà el carril de la dreta d’ambdós sentits en carril bus-bici. Això vol dir que ciclistes i busos de línia compartiran carril, mentre que quedarà un altre carril en cada sentit per als cotxes. És la mateixa solució que el govern de Pilar Díaz va implantar al pont d’Esplugues per evitar que ciclistes i patinets passin per la vorera. A més, també es canviarà el límit de velocitat, que serà de 30 km/h. El conjunt de les obres, que afectaran uns 3.100 metres, costaran una mica menys de 169.000 euros, que assumirà l’AMB.

El projecte forma part del Biciva 4, la xarxa de carrils bici que ha de connectar tota la metròpoli. En aquest cas, quan estigui acabat es podrà anar des de la plaça Espanya de Barcelona fins a Molins de Rei.

Per a l’alcaldessa Pilar Díaz, aquest projecte és “una gran obra d’infraestructura llargament esperada” que permet culminar la seva “aposta conjunta per la mobilitat sostenible”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram