“Vam saber lluitar, vam saber patir i, sobretot, vam saber guanyar-nos-ho. Com va dir un gran, gallina de piel. Dia per al record. Levante torna on es mereix ser”. D’aquesta manera, amb una piulada amb una enorme càrrega emotiva, el Levante Las Planas anunciava l’ascens del seu primer equip femení a Reto Iberdrola, la segona màxima categoria del futbol estatal femení. L’equip vermell va certificar l’anhelat ascens ahir a Getafe, empatant (1-1), un resultat que feia bo el 3-1 aconseguit a Sant Joan Despí el cap de setmana anterior.

La tornada de l’eliminatòria d’ascens, però, va començar amb un ensurt, ja que l’equip va veure com les azulonas s’avançaven al minut quatre del primer temps i se situaven a un sol gol de l’ascens. De fet, el conjunt de Sant Joan va patir durant bona part del primer temps i el tram inicial de la segona meitat, fins que una rematada de cap de Montse Blanco, al minut 70, va fer esclatar d’alegria l’equip, que va saber defensar amb solvència el tram final del matx.

Amb aquest ascens, el Levante se suma a l’Espanyol, el Barça B, l’AEM de Lleida i el Seagull Badalona com a equips catalans de la categoria.