Llits de la primera planta de l’edifici annex de l’Hospital Moisès Broggi. Foto: Jordi Pujolar/ACN

Ha entrat en funcionament el nou edifici annex de l’Hospital Moisès Broggi. El centre disposa d’un espai connectat amb l’edifici principal de l’hospital on es tractarà als pacients Covid. Des d’avui hi ha 28 llits per a malalts crítics, una xifra que s’ampliarà fins als 56 quan totes les plantes estiguin obertes.

Això multiplica els llits disponibles per a pacients crítics al centre, que fins ara en tenia 18. Per això, la consellera Alba Vergés va dir que “és un salt espectacular” i va afegir que “ha de permetre aguantar l’embat de la pandèmia i controlar-la a tots nivells”. Ho va recollir l’ACN durant la visita que les autoritats van fer dimarts, dos dies abans que el centre entrés en funcionament.

De moment, han obert la planta baixa i el primer pis. Aquí és on hi ha 28 llits d’UCI, quatre dels quals són boxs d’aïllament. A la planta baixa hi ha un TAC, un box d’atenció immediata, una sala de cures i un laboratori. L’objectiu és reduir el temps d’obtenció de resultats de les proves PCR, incrementar la capacitat de diagnòstic del centre i donar resposta ràpida i directa als pacients Covid.

També hi haurà dos circuits per separar els pacients Covid de la resta de pacients, per tal d’evitar que entrin en contacte. Els dos fluxos també seran per a professionals i materials, de manera que el personal que tracti els pacients de coronavirus no estigui a prop ni comparteixi eines amb la resta de sanitaris.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram