La fabricació de la vacuna, que ocuparà el 80% de la planta, “condicionarà” el dia a dia de la fàbrica. Foto: Gemma Sánchez/ACN

La farmacèutica Reig Jofre ho té tot a punt per començar a fabricar la vacuna de la Covid desenvolupada per Janssen a la fàbrica que la companyia té a Sant Joan Despí. Ignasi Biosca, conseller delegat del grup, va explicar en la presentació de resultats a principis de mes que han reservat “el 80% de la nostra capacitat productiva per fabricar la vacuna”.

Tal com recull l’ACN, el directiu també va explicar que la fabricació de l’antídot “condicionarà” el dia a dia de l’empresa, que anirà adaptant les seves instal·lacions a les demandes que faci Janssen. De fet, ells només fabricaran el vaccí, de la distribució se n’encarregarà la mateixa marca que l’ha desenvolupat. Perquè es posi en marxa la fabricació només falta el vistiplau de l’Agència Europea del Medicament, que ha de donar l’autorització per comercialitzar i vacunar la població amb aquest medicament.

Segons les previsions de la companyia, Reig Jofre podria arribar a fabricar uns 50 milions de vials en una planta on ha invertit fins a 30 milions d’euros per modernitzar-la i adaptar-la a totes les exigències.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram