Alguns dels documents de la masia de Can Codina dipositats a l’Arxiu Municipal. Foto: Ajuntament de Sant Joan Despí

L’Arxiu Municipal ha rebut la donació més important de la seva història. L’ha fet Honorio Sánchez, l’actual propietari de la masia de Can Codina i consisteix en documents i altres materials que hi havia en aquest edifici històric ubicat al costat de la ciutat esportiva del Barça.

Entre els documents més importants que s’han dipositat, l’arxiu ha rebut cinc pergamins dels segles XV i XVI. També hi ha documentació manuscrita dels segles XVI, XVII i XVIII que aporten molta informació sobre la masia i com era el poble en aquella època.

VISITA DE SANT FRANCESC D’ASSÍS
A més de tots aquests documents, també s’ha entregat una col·lecció de gairebé un centenar de llibres religiosos dels segles XVII i XVIII. També hi ha documents que relaten el pas de Sant Francesc d’Assís per la masia. Segons s’explica, el 1214 aquest frare va fer nit a Can Codina quan anava de peregrí cap a Santiago de Compostel·la.

Aquesta tradició queda recollida per un conjunt de goigs recollits fa gairebé cent anys. Uns poemes que es cantaven en els aplecs que es feien a Can Codina, a la capella dedicada al sant italià.

A més, el propietari de la masia, que ha fet la donació desinteressadament, també ha cedit diverses fotografies històriques de principis del segle XX i un miler de vinils de música clàssica i òpera.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram