santsbarres

El PSC ha registrat una victòria clara al districte de Sants-Montjuïc. La formació liderada per Meritxell Batet a Catalunya i Pedro Sánchez a nivell estatal ha obtingut el 35,4% dels vots, millorant en uns 15 punts percentuals el seu resultat del 2019.

L’efecte Yolanda Díaz també ha tingut el seu recorregut al districte, ja que la formació hereva d’En Comú Podem ha quedat segona amb un 19,7% dels suports.

En canvi, ERC ha tingut una nit fosca. El 2019 els republicans eren la força més votada amb el 22,7% dels sufragis. Malgrat això, en aquesta ocasió el partit liderat per Gabriel Rufián només ha pogut sumar el 13,4% dels vots, quedant en tercera posició.

Per la seva banda, el Partit Popular ha viscut una lleugera millora respecte del 2019 i ha registrat el 12,4% dels vots.

Una línia diferent del que ha passat amb Junts per Catalunya, que s’ha quedat en el 8,4% dels sufragis.

Eleccions amb menys participació

Una de les tòniques generals de la jornada electoral ha estat la baixa participació que s’ha registrat aquest 23 de juliol.

Si el 2019 eren 88.881 santsencs els que van anar a les urnes, aquest diumenge han estat 78.298. Això suposa passar d’una participació del 71,2% a una del 65,5%.

Barcelona es tenyeix de vermell

El PSC ha estat el gran guanyador aquest 23J al conjunt de Barcelona. La llista socialista ha estat la més votada a la ciutat, amb el 33,2% de les paperetes. La segona força a la ciutat ha estat Sumar, que ha obtingut el 16,9% dels vots. Per darrere seu i, en tercer lloc, el PP s’ha endut el 15,9% dels sufragis.

A l’altra cara de la moneda hi ha ERC. La candidatura que va guanyar les últimes eleccions generals a la ciutat s’ha hagut de conformar amb la quarta posició i el 12,2% dels vots. En la mateixa línia, Junts ha estat la cinquena opció dels barcelonins, amb un 10,4% dels vots. Vox ha estat la sisena força amb el 5,8% dels suports i la CUP s’ha quedat amb un discret 2,7% dels sufragis.