Un moment de la protesta de divendres passat. Foto: Sindicat de Barri

El Comitè Revolucionari d’Aliments del Poble-sec, que durant la pandèmia del coronavirus ha organitzat una xarxa de distribució d’aliments, va denunciar divendres passat, juntament amb el Sindicat de Barri, “l’abandonament de les institucions” durant la crisi actual. La denúncia es va fer durant una acció de protesta a davant de la seu dels Serveis Socials del barri.

Des del Sindicat de Barri recorden que la xarxa d’aliments distribueix menjar cada setmana a més de 500 persones i que també hi ha una llista d’espera de 50 famílies. “La situació de precarietat que denunciem no és nova, però s’ha agreujat amb la pandèmia”, afirmen des de l’entitat. Creuen que els Serveis Socials “no estan donant resposta a les nombroses peticions que els hi arriben” i alerten que “la situació és insostenible”.

Per últim, des d’aquest col·lectiu d’activistes del barri també pronostiquen que els desnonaments tornaran a augmentar amb la reobertura dels jutjats, ja que hi ha moltes famílies que durant aquests mesos no han pogut pagar el lloguer.