La plataforma es va presentar el mes passat. Foto: Maria Belmez / ACN

La plataforma de recent creació La Fira o la Vida segueix amb el seu objectiu de posar al centre del debat polític la conversió de la Fira de Montjuïc en un barri amb habitatge públic. L’entitat, que es va presentar públicament ara fa un mes i que està integrada per 55 moviments socials i veïnals, entregarà demà una carta a l’Ajuntament, dirigida a l’alcaldessa Colau, on exposa les seves reivindicacions.

Així doncs, La Fira o la Vida considera que cal aprofitar el fet que el 2025 s’acaba la cessió actual del recinte firal de Montjuïc a Fira de Barcelona per replantejar els usos d’aquest espai. Des de la plataforma, però, denuncien que el passat mes de febrer l’Ajuntament va decidir unilateralment “signar un acord amb la Generalitat i la Cambra de Comerç per prorrogar la cessió i portar a terme un projecte de renovació del recinte”. El projecte ha estat batejat amb el nom d’Univers Montjuïc.

LLOGUER SIMBÒLIC
Des d’aquesta plataforma també denuncien que actualment “Fira de Barcelona paga un lloguer mensual de dos cèntims d’euro per metre quadrat”. L’aposta municipal, consideren les entitats que formen La Fira o la Vida, hauria de passar per no ratificar les condicions de finançament del projecte Univers Montjuïc, que en principi està previst que es faci el mes que ve. L’alternativa que proposa l’entitat és impulsar un debat de ciutat per triar quin ha de ser el destí d’aquests terrenys municipals, que passaria per “transformar l’actual recinte firal en un barri obert i ple de vida, amb milers d’habitatges públics, llocs productius arrelats al territori, equipaments de proximitat per al veïnat i espais públics verds i inclusius”.