Aparador de la pastisseria

El propietari de la pastisseria Kessler Galimany, Joan Galimany, a l’aparador de la botiga. Foto: el3.cat

La històrica pastisseria Kessler Galimany del carrer de Sants abaixa la persiana per sempre. El pròxim 1 d’abril serà l’últim dia d’activitat d’una pastisseria que fa 74 anys que està al barri.

La segona generació de pastissers Galimany, liderada pel Joan Galimany, ha escollit acomiadar-se del negoci tot just després d’entregar les darreres mones del Dilluns de Pasqua.

“L’esforç que s’ha de fer per portar una empresa és molt dur. Ja des de la pandèmia portàvem arrossegant una gran flaquesa, sobretot econòmica, i quan una cosa no es pot aguantar, el millor que es pot fer és tancar la persiana”, explica Galimany.

“Quan una cosa no es pot aguantar, el millor que es pot fer és tancar la persiana”

Els inicis de la pastisseria es remunten als anys cinquanta, quan la Teresa Kessler i en Josep Galimany van fundar el que ràpidament es va convertir un dels forns de referència de tot el barri. La Teresa, que es dedicava a la confecció de gènere de punt i el Josep, que era pastor i forner, van inaugurar el negoci tot just casar-se, el maig del 1950.

El model de fleca de la parella va ser tot un èxit comercial. Malgrat que van arribar a tenir quatre botigues, el seu fill reconeix que ara el tipus de negocis que ara sobreviuen al barri són molt diferents: “No és el mateix treballar actualment, amb les noves normatives, els nous impostos, i els nous lloguers. Les petites empreses no podem aguantar ni assumir totes aquestes despeses”.

Els darrers dies de la pastisseria s’aprofitaran per a “donar les gràcies a tota la clientela”, explica Galimany. “Sé que no és la manera més amable ni simpàtica de tancar, però haig d’agrair a la gent d’aquest barri sempre ha estat una molt bona clientela, hem gaudit molt amb ells, i gràcies a ells hem pogut fer molta feina”, recorda.

 

 

 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram