El concurs de carrers guarnits, un clàssic de la Festa Major. Foto: Districte

El Piromusical del Parc de l’Espanya Industrial va posar el punt final aquest diumenge a la Festa Major de Sants després de nou dies marcats per la gran quantitat d’actes festius que van omplir els carrers santsencs.

La Festa Major va arrencar el 24 d’agost i durant el primer dia va tenir com a protagonista el comunicador i ‘showman’ Toni Rovira, que va ser l’encarregat de llegir el pregó. Un any més el programa va estar farcit d’activitats pensades per a tots els públics, amb la cultura popular i la música com a grans protagonistes. Els santsencs i les santsenques van poder gaudir d’un munt d’activitats, com ara diferents vermuts i àpats populars, concerts, diferents tallers i classes de circ o salsa, cinema a la fresca, havaneres, sardanes i, entre d’altres, diferents rutes històriques. Entre l’organització dels diferents actes també van tenir un paper important, tal com passa cada any, les entitats. Un exemple és el cas de la Lleialtat Santsenca, que divendres va organitzar, a la plaça Bonet i Muixí, tot un dia farcit d’activitats com ara ball en línia, un vermut musical, jocs de rol i estratègia, cant i dansa oriental, balls bolivians, una muixeranga valenciana, una ‘jam folk’ comunitària, circ, malabars i un concert de rumba catalana.

VICTÒRIA DE SAGUNT
Un any més el concurs de carrers guarnits va ser un dels grans protagonistes de la Festa Major. El guanyador d’aquesta edició va ser el carrer Sagunt amb la seva decoració que recreava els vitralls, les escultures i els trencadissos del Palau de la Música. El segon lloc va ser pel carrer Alcolea de Baix, amb un decorat inspirat en els ‘escape rooms’, que també li va suposar guanyar el premi a l’originalitat. El podi el va completar Alcolea de Dalt, que va recrear l’alliberament de París del domini nazi amb motiu del 75è aniversari d’aquells fets. Pel que fa al concurs popular, que organitza Sants3ràdio, el guanyador va ser Alcolea de Dalt, mentre que la segona posició la va ocupar la plaça de la Farga, amb un decorat sobre els jocs de taula de tota la vida, i el tercer lloc va ser per al carrer Sagunt.

D’altra banda, la comissió dels carrers Guadiana i Vallespir van celebrar 35 anys guarnint el carrer i participant en la Festa Major de forma ininterrompuda. Qui també celebrava aniversari del guarniment del carrer, en aquest cas 25 anys, era el carrer guanyador, Sagunt.

VISITA DE TORRENT
L’entrega dels premis del concurs de carrers guarnits va comptar amb la presència del president del Parlament, Roger Torrent. Durant el seu discurs, Torrent es va conjurar per “no parar” fins que els “presos polítics i exiliats” siguin alliberats i poder-los abraçar durant la Festa Major de l’any que ve.

D’altra banda, entre avui i diumenge la Bordeta celebra la seva Festa Major.