alumnat

Una alumna d’un institut escola, en una imatge d’arxiu. Foto: Mar Rovira/ACN

El curs escolar que arrenca aquest 6 de setembre està marcat, entre altres coses, per la disminució generalitzada del nombre d’alumnes. A la ciutat, el conjunt del sistema educatiu comptarà amb 318 alumnes menys que el curs passat, segons dades provisionals de finals d’agost facilitades pel Consorci d’Educació de Barcelona. El decreixement més clar és el del segon cicle d’infantil, amb 1.052 alumnes menys. En aquest context, però, hi ha una excepció clara: Sants-Montjuïc.

Els centres del districte són els que han vist augmentar més el seu nombre d’alumnes, fins i tot a infantil. De fet, en l’etapa d’infantil, Sants-Montjuïc és l’únic districte de la ciutat que creix en alumnes, mentre que tota la resta en perd.

En total, d’acord amb les dades del Consorci, l’increment és de 1.278 alumnes. Si ens fixem en les diferents etapes educatives, a infantil el creixement és de 98 alumnes; a primària, de 424, i a l’ESO, de 756.

Combatre la segregació

Més enllà d’aquest creixement de l’alumnat, des del Consorci d’Educació destaquen una altra qüestió al districte: la lluita contra la segregació escolar. Si bé admeten que Sants-Montjuïc és un dels districtes on més es produeix aquest fenomen, asseguren que en els últims anys s’hi ha fet front “gràcies a les polítiques d’equitat educativa i a l’esforç en la singularització dels projectes educatius”.