Desnonament Fàtima

Un moment del desnonament de la Fàtima. Foto: Twitter (@HabitatgeSants)

Els problemes d’habitatge no donen treva tot i la moratòria que hi ha des de fa mesos perquè no es puguin desnonar persones vulnerables. I és que ja fa molt de temps que proliferen casos polèmics als barris del districte.

Tal com va denunciar la setmana passada el Sindicat de Llogateres i Llogaters, un exemple és el d’una família que vivia al número 65 del carrer Creu de Molers del Poble-sec. Són en Fabio, l’Anna i els seus dos fills, que van veure reduïts els seus ingressos a causa de la pandèmia. El seu desnonament va tirar endavant el passat 14 de febrer amb, tal com va denunciar el Sindicat de Barri del Poble-sec, la presència de “força antiavalots que van agredir defensors de l’habitatge”.

Una altra situació complicada és la de l’Assia, la seva parella i els seus tres fills. El Grup d’Habitatge de Sants va assenyalar que, tot i trobar-se en situació de vulnerabilitat, la propietat volia fer-los fora de casa seva, al carrer Rossend Arús de Sants. El desnonament es va aturar, tot i que des del Grup d’Habitatge de Sants van assegurar que caldrà seguir lluitant per trobar “una solució digna” per aquesta família.

D’altra banda, l’AFA de l’Escola Cavall Bernat va enviar fa uns dies una carta al Consorci d’Educació explicant que cada cop més famílies de l’escola pateixen “precarietat residencial”. Una d’elles és la Fàtima i els seus fills, desnonats a principis de febrer al barri de la Bordeta.

Tots aquests casos són, malauradament, només la punta de l’iceberg del que passa a altres zones de Barcelona i Catalunya. El Parlament vol intentar reconduir aquesta situació aprovant en els pròxims dies una nova llei antidesnonaments.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram