Rosa Alarcón

Alarcó és la nova regidora de Comerç, Restauració i Mercats. Foto: PSC

La regidoria de Comerç, Restauració i Mercats –així ha estat batejada– del nou govern del socialista Jaume Collboni ja té responsable. Es tracta de Rosa Alarcón, que fa uns dies ja va ser nomenada regidora de Nou Barris, i que ara també assumeix aquesta àrea. D’aquesta manera, Alarcón substitueix Montserrat Ballarín, la responsable el passat mandat.

L’anunci l’ha fet aquest migdia Collboni durant la presentació del nou cartipàs municipal de l’Ajuntament. El nou alcalde ha assegurat que “la ciutat està en les millors mans” i que “el nou govern posarà sempre Barcelona davant de qualsevol consideració”.

Aposta per l’experiència

Periodista de formació, Rosa Alarcón ha treballat en diversos mitjans de comunicació, com ara el Diari de Barcelona, Antena 3 o la Cadena SER. També ha format part de gabinets de comunicació tant al sector privat com al sector públic. En aquest últim, destaca la seva feina en ajuntaments com el de Barcelona, l’Hospitalet o Sabadell. A nivell polític, Alarcón va començar a militar al PSC l’any 1996, a l’Agrupació de Gràcia, i al llarg dels anys ha tingut diferents posicions en el si del partit. Abans havia estat compromesa amb el món de l’associacionisme juvenil i havia estat presidenta del Consell de la Joventut de Barcelona.

Al consistori de la capital catalana, hi va entrar a treballar el 1989 i hi va tenir diferents funcions fins al 2009. Aleshores, es va convertir en la cap de gabinet de l’alcaldia de l’Hospitalet de Llobregat, un càrrec que va ostentar fins al 2019. Aquell any va passar a formar part del govern de coalició entre els comuns i el PSC a Barcelona i es va convertir en la regidora d’Horta-Guinardó. També va esdevenir regidora de Mobilitat i presidenta de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB). Aquests dos últims càrrecs, però, van passar a mans de Laia Bonet el setembre de 2021, quan Collboni va fer una reorganització del partit.