La Casa de la Premsa es va inaugurar el 1929. Foto: Arxiu

La Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC) va premiar la setmana passada la lluita dels veïns i les entitats del Poble-sec que per recuperar l’edifici històric de la Casa de la Premsa en el marc de la gal·la dels premis (Re)coneixements Veïnals.

Concretament, el guardó va ser el que la CONFAVC dedica a les lluites veïnals, que va ser compartit amb l’Associació de Veïns de Ciutat Badia per la seva tasca contra l’amiant. El jurat va destacar que la reivindicació per recuperar la Casa de la Premsa “és una lluita que ha filat un gran treball en xarxa amb perseverança”, al mateix temps que va destacar que es tracta d’un exemple “de com un equipament cultural i amb valor arquitectònic pot ser un motor transformador pel barri i per a la cohesió social”.

D’altra banda, les votacions populars també van premiar la lluita per la recuperació de la Casa de la Premsa, ja que va ser una de les dues candidatures que va obtenir més vots.

REFORMA PENDENT
Aquesta reivindicació veïnal culminarà amb èxit quan la reforma de la Casa de la Premsa estigui feta. Per veure això, però, encara caldrà esperar. Els terminis amb els quals treballa el Districte són els de començar les obres aquest mandat i que en el seu tram final estiguin avançades, tal com explicava fa pocs dies el regidor Marc Serra en una entrevista al diari Zonasec.

De moment l’edifici ha acollit algunes activitats que organitza l’Associació Casa de la Premsa, que es va constituir a principis del 2018, i que té com a principal missió fer un seguiment del projecte de rehabilitació. D’altra banda, també queda pendent definir els usos del futur equipament.

L’edifici va ser inaugurat el 1929 i va acollir els periodistes durant l’Exposició Internacional.