El desallotjament es va fer ahir a primera hora. Foto: GHAS

Els Mossos d’Esquadra van desallotjar ahir al matí les 10 famílies que vivien al bloc ocupat de Ca la Cristina, situat al carrer Sagunt. L’edifici va ser ocupat el passat 8 de març, en el marc d’una acció reivindicativa coincidint amb el Dia de la Dona.

El desnonament va ser ordenat per un jutjat penal i les dones desallotjades van denunciar que havien estat expulsades “sense avís previ i de matinada” i que no havien pogut veure l’ordre judicial fins al cap de tres hores. El regidor Marc Serra, per la seva banda, es va queixar que el desallotjament no es comuniqués. “Ens indigna especialment que qui l’ha ordenat ha estat un jutjat penal. Quin sentit té que el destí d’aquestes famílies es decideixi en l’àmbit penal'”, es va preguntar Serra.

Posteriorment, les famílies desallotjades i el Grup d’Habitatge de Sants (GHAS) van denunciar el cas en una roda de premsa celebrada a davant de la seu del Districte. Una de les portaveus del GHAS va afirmar que les dones són el col·lectiu “més precaritzat i això es reflecteix en l’accés a l’habitatge”. Des de l’entitat també van criticar el paper de l’Ajuntament, a qui acusen de no fer prou per garantir el dret a un habitatge digne aquestes dones i a altres veïns i veïnes. El consistori, per la seva banda, havia ofert reallotjament provisional a quatre de les 10 famílies, una mesura considerada insuficient per les afectades.

OCUPEN UN BLOC D’APARTAMENTS
Al vespre, la reacció de les famílies desallotjades va arribar novament en forma d’ocupació. En aquest cas van entrar al vestíbul de l’edifici d’apartaments Cosmo Apartments, situat al passeig de Sant Antoni, per fer pressió per aconseguir un reallotjament.