Els veïns de Sants podran gestionar i fer ús des del mes vinent d’un nou hort urbà i un espai lúdic i cultural. Es tracta dels projectes resultants del pla Buits (Buits Urbans amb Implicació Territorial i Social) impulsat per l’Ajuntament, que ha convertit dos solars en desús en equipaments pensats per als veïns del districte.

El pla, que es va posar en marxa l’any passat, contempla la cessió temporal d’aquests terrenys a entitats públiques o privades sense ànim de lucre, amb la finalitat de revitalitzar els espais i oferir nous serveis a la població. Durant aquest mes es faran les obres d’adequació dels terrenys, de manera que a finals d’octubre els veïns ja es podran fer càrrec de la gestió dels espais.

UN NOU ÚS

El nou hort urbà, anomenat L’illa dels tres horts, estarà situat a la Font de la Guatlla i el gestionarà l’Associació de Veïns de la Font de la Guatlla i la Tarpuna Cooperativa d’Iniciatives Sostenibles. L’altre solar, que es convertirà en un espai lúdic i social, s’ubicarà al carrer Vallespir, al costat de l’estació. Estarà gestionat per l’Associació de Veïns i Veïnes Joan Güell i Rodalies amb l’objectiu d’impulsar activitats cíviques per implicar els veïns i les veïnes a la vida del barri i convertir-se així en un punt de trobada per a tots els ciutadans del districte.

UN PLA GLOBAL

El projecte BUITS transformarà en total 13 solars a tot Barcelona. Les obres d’adequació dels espais tindran un cost de gairebé 600.000 euros, que assumirà l’Ajuntament.

En aquest sentit, es van presentar 30 organitzacions sense ànim de lucre per gestionar aquests espais, i una comissió d’avaluació va decidir quins projectes es tirarien endavant. En la gran majoria es tracta d’horts urbans, molts dels quals pensats per a persones amb risc d’exclusió social.

Dinamització i implicació

PLA BUITS_ Amb aquest projecte, el consistori vol aconseguir més dinamització social i implicació dels veïns. El tinent d’alcalde d’Hàbitat Urbà, Antoni Vives, destaca “l’impacte i l’enorme retorn social que tenen aquestes actuacions de fàcil execució i inversió mínima”. Segons Vives, es tracta d’un urbanisme de proximitat, “que permet fer petites actuacions simples i flexibles que milloren la vida de les persones, converteixen solars buits en llocs confortables per a la convivència, creen llocs d’estada, de pas, o fins i tot de treball”.

Amb el pla, el consistori espera revitalitzar la ciutat aprofitant la situació conjuntural per millorar l’entorn i la vida comunitària. En definitiva, per millorar la qualitat de vida dels veïns de Barcelona.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram