La plataforma veïnal Stop Tanatori ha convocat per avui una mobilització per seguir mostrant el seu rebuig a l’obertura d’un tanatori a l’edifici on hi havia el centre lúdic i infantil Happy Parc, al número 76-78 del carrer dels Comtes de Bell-lloc.

La protesta arriba després que ahir el futur tanatori fes un pas endavant gairebé definitiu durant la comissió d’Urbanisme de l’Ajuntament, on el projecte va passar un nou tràmit amb l’aprovació del pla urbanístic que ha de permetre la seva obertura.

Després d’haver hagut d’aturar les mobilitzacions a causa de la pandèmia del coronavirus, Stop Tanatori vol tornar a mostrar el seu rebuig a un projecte que consideren que tindria un impacte negatiu per diferents qüestions. Una d’elles, tal com ja van denunciar el passat mes de febrer, és el fet que l’edifici “està just al costat d’una zona escolar, amb dues escoles d’ensenyament primari, una llar d’infants, un institut, una universitat i una residència d’estudiants”. També alerten sobre l’impacte mediambiental per “l’alt volum de persones en vehicle privat” que el tanatori atrauria, en un entorn “que ja està castigat pel trànsit”. El tanatori, que l’obrirà la Funerària San Ricardo, tindrà quatre sales de vetlla i una sala de cerimònies amb una cinquantena de seients.