Maragall Poble-sec

Aragonès i Maragall, amb una bandera del Poble-sec. Foto: ACN

“No he vingut a ajudar ni a acompanyar Colau, sinó a substituir-la”. En aquests termes s’expressava ahir el cap de llista d’ERC a Barcelona, Ernest Maragall, durant un acte de campanya al Poble-sec.

El candidat republicà va apel·lar al “vot útil” per evitar la continuïtat del govern de comuns i socialistes, i alhora privar la “sociovergència” d’accedir al poder. En aquest sentit, Maragall va avisar que un pacte entre el PSC i Trias provocarà la “rendició” de la ciutat. Per contra, l’alcaldable també va situar ERC com l’únic partit que permetrà obrir una “nova etapa”.

A l’acte també hi van participar el president de la Generalitat, Pare Aragonès, el conseller de Drets Socials, Carles Campuzaono, i l’exconsellera Dolors Bassa, que va afirmar que el cap de llista de Trias per Barcelona representa “l’oligopoli de la corrupció”. Aragonès, per la seva banda, va fer referència a l’objectiu d’ERC de convocar un nou referèndum sobre la independència i va dir que aquest cop servirà perquè “se n’apliqui el resultat”.

Samarreta amb missatge per als comuns

La número 7 de la llista d’ERC a Barcelona, Rosa Suriñach, va defensar la gestió del Govern amb una samarreta que responia amb ironia a una altra dels comuns, en castellà: ‘La culpa de todo la tiene Y̶o̶k̶o̶ ̶O̶n̶o̶ ̶/̶ ̶A̶d̶a̶ ̶C̶o̶l̶a̶u̶ la Gene’.

Suriñach

Suriñach, amb la samarreta crítica amb els comuns. Foto: ACN