Imatge Fira Entitats

La Fira d’Entitats, un dels esdeveniments estrella. Foto: Secretariat d’Entitats

Una llarga trajectòria treballant al servei de les persones és més que mereixedora de ser retratada en un llibre, i això és justament el que ha passat amb el Secretariat d’Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta. Avui, 25 de maig, es presenta el llibre La força de la cooperació a l’auditori de les Cotxeres de Sants, que explica els més de 40 anys de vida del secretariat i quina repercussió ha tingut en els tres barris i arreu del districte la seva tasca fomentant l’associacionisme i la participació ciutadana.

La història

Els orígens del Secretariat es remunten al Secretariat Local del Congrés de Cultura Catalana, nascut el 1976. En aquell moment, l’objectiu de les entitats que conformaven el congrés era la defensa del català. Amb el temps van protagonitzar més lluites, com reivindicar amb el veïnat la necessitat de convertir les Cotxeres de Sants en un centre cívic i recuperar Can Batlló, entre altres.

L’actualitat

Per entendre el paper clau que té actualment en la vida associativa del districte, és important recordar que aplega més de 300 entitats de diferents tipologies, com ara veïnals, comercials, culturals i de defensa dels drets cívics i socials, sense les quals Sants-Montjuïc no seria el que és avui. I no és per menys si es té en compte com la seva funció social i els esdeveniments que organitzen omplen de vida el districte.