Barcelona Activa

Es tracta d’un llenç de tela imprès de gran qualitat i en gran format. Foto: Espai Línia

L’Espai Línia ha estrenat un mural dedicat a l’economia de proximitat, elaborat amb la col·laboració de Barcelona Activa i amb l’objectiu de mostrar als ciutadans els beneficis d’aquest concepte, que s’està imposant com a via de creixement a les grans ciutats europees.

Es tracta d’un llenç de tela imprès de gran qualitat i en gran format –cinc metres i mig d’alçada per tres i mig d’amplada– que explica molt gràficament per què Barcelona ha d’apostar per la proximitat també en l’àmbit econòmic. Es pot veure gratuïtament a l’Espai Línia (carrer Girona, 52, de Barcelona) fins al 30 d’octubre.

Explica per què cal apostar per la proximitat també en l’àmbit econòmic

L’economia de proximitat es refereix al conjunt d’activitats econòmiques que es desenvolupen als districtes o als barris, que aprofiten els actius i oportunitats locals per generar una economia arrelada al territori i que responen a les necessitats dels mateixos territoris. D’aquesta manera, persones, empreses i entitats d’una mateixa comunitat col·laboren per fer créixer el barri que comparteixen.

El mural, acompanyat d’un panell explicatiu i d’un article via codi QR on s’amplia la informació, mostra les potencialitats i les oportunitats de cadascun dels districtes de Barcelona, en funció de la quantitat d’agents econòmics i de les activitats econòmiques diverses a cada zona. Potenciant l’especialització dels barris es poden obtenir millors resultats econòmics gràcies a l’aplicació de plans específics.

El mural també recull els diversos recursos per a l’economia de proximitat que l’Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa, ofereix a la ciutadania.

Més informació a: espailinia.cat