Guanyadors AMIC

Aquesta primera edició el concurs ha assolit una participació general de més de 80 estudiants entre Catalunya i les Illes Balears. Foto: AMIC

La primera edició del concurs de creació de contingut en català d’informació de proximitat a les xarxes socials, AMIC-Nous Talents, ha celebrat el seu lliurament de premis aquest passat 25 de novembre a la Facultat de Ciències de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Dels 50 joves de Catalunya que s’han presentat al concurs, el 1r Premi de la categoria vídeos curts (reels) ha estat per a Núria Molina (Universitat Autònoma de Barcelona) i el seu projecte “Pop culture a la catalana”, on explica a través de vídeos curts diferents temàtiques culturals en català. En la categoria pòdcast/vídeo pòdcast, el finalista guardonat amb el primer premi ha estat Lluc Corominas (UVic) i el seu pòdcast “Llençats”, una proposta que posa sobre la taula perfils professionals de joves que han crescut, continuen vivint i es desenvolupen en el món rural o fora de la gran ciutat.

Seguidament, el 2n premi de la categoria de pòdcast/ vídeo pòdcast ha estat per a Paula Serrà (Universitat Autònoma de Barcelona) i el seu pòdcast “Amb 10 minuts”, on tracta temàtiques relacionades amb l’actualitat musical i el món de l’art. Finalment, el 3r premi de la categoria pòdcast/ vídeo pòdcast ha estat per Mar Bombardó (Universitat Autònoma de Barcelona) amb el seu pòdcast “Can Fangueig”, on parla i posa en relleu a través d’una conversa les preocupacions actuals dels joves.

Els projectes guardonats tracten temàtiques tan diverses com l’anàlisi de perfils professionals de joves que es desenvolupen en el món rural o fora de la gran ciutat, temàtiques relacionades amb el món de la cultura, actualitat musical i art o les preocupacions actuals de la generació z.

Aquesta primera edició el concurs ha assolit una participació general de més de 80 estudiants entre Catalunya i les Illes Balears i més de 20 projectes publicats. L’edició ha aplegat estudiants universitaris i de màster procedents de 13 universitats i centres educatius, com la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat de Girona, la Universitat de Vic i l’Abat Oliba CEU, entre d’altres.

“La Masia del Nou Talent”

A banda del lliurament de premis, també s’ha dut a terme “La Masia del Nou Talent”. Una jornada presencial d’activitats avaluables on els sis alumnes finalistes han hagut de dur a terme tres proves avaluables relacionades amb el seu projecte i sobre temàtiques d’actualitat, les quals han acabat de definir els projectes guanyadors del concurs.

El jurat encarregat d’avaluar i decidir als guanyadors d’aquesta primera edició ha estat format per Pau Brunet, vicepresident tercer de la junta de l’AMIC i coordinador de continguts multiplataforma del mitjà digital Regió7.cat, Tania Carrobé, directora del departament de màrqueting d’Xtratègics i Regina Rigau, membre de la cooperativa El Monocle.

En aquest sentit, i durant el mes de desembre, s’oferirà la possibilitat a totes i tots els finalistes d’aquesta primera edició l’opció de fer pràctiques remunerades d’una duració de quatre mesos a mitja jornada a un dels mitjans que participen en el concurs.

L’AMIC, entitat organitzadora

L’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació, entitat amb més de vint-i-cinc anys d’història, representa a més de cinc-centes trenta publicacions en paper i mitjans digitals fortament arrelades arreu de Catalunya, les Illes Balears, País Valencià i la Catalunya del Nord. Conjuntament, aquests mitjans arriben a una tirada en premsa d’1.200.000 exemplars, mentre que en digital superen els 14.000.000 navegadors únics mensuals.