Una imatge del primer dia feiner amb l’estació oberta. Foto: TMB

La Zona Franca va viure dissabte passat un dia històric amb la inauguració de l’estació de metro de la línia 10 Sud.

A l’estrena de la nova parada de L10 Sud hi van assistir el president de la Generalitat, Quim Torra, el vicepresident del Govern, Pere Aragonès i l’alcaldessa Ada Colau. L’estació està situada al carrer A del polígon, un dels principals eixos econòmics de la zona i del conjunt de l’àrea metropolitana. Es tracta de la primera d’un total de quatre estacions que en un futur tindrà el carrer A.

L’obertura d’aquesta parada arriba després que el setembre del 2018 s’estrenessin les parades de Foc i Foneria, de la mateixa línia, al barri de la Marina, i al març i el setembre del 2019 la de Provençana (l’Hospitalet) i Ciutat de la Justícia, respectivament.

Durant l’acte d’inauguració, l’alcaldessa Colau va voler destacar que l’obertura d’aquesta estació és una “conquesta veïnal”, ja que va dir que la pressió dels veïns havia estat clau perquè s’acabés obrint. L’alcaldessa també va celebrar que servirà per millorar el transport públic en una zona “mal connectada” com és la Zona Franca. Per la seva banda, el president Torra va qualificar “d’icònica” la nova estació per ser la primera elevada que es construeix a la ciutat, al mateix temps que va reivindicar l’esforç del seu govern per millorar la xarxa de transport públic.