De forma paral·lela a totes les activitats lúdiques i de cultura popular de la Festa Major, durant els dies de la celebració està previst que es facin també algunes propostes culturals obertes als veïns, principalment en forma d’exposicions i de visites guiades.

D’aquesta manera, el pròxim dimarts 13 es tornarà a posar en marxa la mostra en la qual es podran veure totes les propostes que la Federació de la Festa Major va rebre en el tradicional concurs del cartell. La mostra servirà per començar a escalfar motors per als nou dies festius i es podrà veure al Casinet d’Hostafrancs fins al dia 31. Els únics dies que l’equipament estarà tancat seran els diumenges.

Per altra banda, la Lleialtat Santsenca, un dels edificis històrics del barri, serà un dels espais amb més propostes culturals d’aquests dies. Així, entre els dies 19 i 31 d’aquest mes es podrà visitar la mostra Espai i festa, una exposició que ofereix una panoràmica de la tradició de guarnir les places i els carrers de la ciutat per les festes populars. L’edifici de la Lleialtat, situat al número 31 del carrer d’Olzinelles, obrirà també les seves portes dimarts 27 per organitzar una visita guiada en la qual s’explicarà la importància d’aquesta històrica cooperativa obrera del barri, escenari de moltes de les lluites obreres del segle passat.

Per acabar, el Museu Nacional d’Art de Catalunya també s’ha volgut ‘apuntar’ a la Festa. Des del MNAC s’han preparat dues visites guiades a l’exposició Oriol Maspons. La fotografia útil, de forma consecutiva el 31 d’agost i l’1 de setembre. Per participar en alguna d’aquestes dues sessions (la primera serà a la tarda i la segona al matí) cal formalitzar la inscripció (de forma gratuïta) a partir del pròxim dia 23 a la recepció de les Cotxeres de Sants. Hi haurà un màxim de 25 places en cadascun dels grups i es donaran en ordre de petició.