Cada vegada sembla més clar que Can Vies no s’enderrocarà. Foto: Cristian López

El govern municipal ja ha decidit no enderrocar Can Vies. Així ho va confirmar la regidora Laura Pérez a Betevé la setmana passada, durant una entrevista en la qual va explicar que el consistori aposta per modificar el pla urbanístic actual.

Durant l’entrevista, Pérez va dir que si el pla urbanístic vigent, que contempla l’enderrocament, “no s’ha executat, potser és perquè tenim una nova realitat”. Al mateix temps, la regidora va afegir que hi ha consens per desafectar algunes de les peces afectades pel pla. El que ara fa falta, segons Pérez, és trobar la manera “perquè tots hi sortim guanyant amb consens i pau social”. Un consens i una pau que “van faltar en el seu dia amb les decisions que va prendre l’Ajuntament”, va afegir.

En paral·lel, segons va publicar la Vanguardia la setmana passada, l’Ajuntament ja disposa d’un informe de l’empresa municipal Bimsa sobre les possibles alternatives que hi ha per començar les obres de la tercera fase del calaix de Sants sense que Can Vies quedi afectat, o hi quedi el mínim possible. En aquest escenari, una opció possible que sorgiria de fusionar les propostes dels arquitectes i dels integrants de l’espai okupat seria construir una escala i un ascensor que permeti accedir, des de la vorera, a la coberta que tapa les vies del tren i del metro. Aquesta opció substituiria la rampa que es va dissenyar en el seu moment.

L’elecció final per a aquesta part del projecte ha de servir per veure com es dissenyen finalment els accessos al futur centre cívic que s’ha de fer a l’actual subestació elèctrica de TMB. Amb la decisió de no enderrocar, aquest futur accés al centre cívic es faria a través d’una petita rampa que donaria la volta a l’edifici. Aquesta opció, segons els arquitectes del projecte del calaix de les vies, implica fer un accés “accidentat, tortuós i no especialment còmode ni fluid”.

Segons la informació de la Vanguardia, l’arquitecte del calaix de Sants ha plantejat, juntament amb una altra arquitecte, dues alternatives que respecten l’edifici de Can Vies i que contempla que les obres es farien a la part més propera al calaix que ja està enderrocada. Per la seva part, el col·lectiu okupa vol que l’obra tingui un impacte encara més petit sobre el solar adjacent a la finca.

Sigui com sigui, les intencions de l’actual govern de revertir el que es va aprovar el 2003 necessitaran una majoria política al plenari que no està gens clara. De fet, en el mateix govern municipal hi ha visions diferents entre comuns i socialistes.

DOS ANYS DE PRESÓ
D’altra banda, el Mosso d’Esquadra que va colpejar amb una porra al cap a un jove durant el desallotjament del 2014 ha estat condemnat a dos anys de presó i dos d’inhabilitació.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram