Un dels últims moviments de l’any de l’Ajuntament va ser el d’anunciar la compra d’un bloc de 114 pisos al carrer Encuny, al barri de la Marina del Prat Vermell. Segons va anunciar l’alcaldessa Colau, es tracta de l’edifici més gran comprat pel consistori.

Actualment l’edifici té 59 pisos buits i a la resta hi viu gent de lloguer. El consistori té la intenció de dedicar la majoria de pisos buits a cobrir les necessitats de la Mesa d’Emergències Socials, que fa temps que no té la capacitat per donar resposta a tots els casos que rep. Fins ara el bloc era propietat del BBVA (50%) i del Consorci de la Zona Franca (50%). Segons va detallar el regidor d’Habitatge, Josep Maria Montaner, el cost de l’operació ha estat de 5,8 milions d’euros. Durant la compareixença per anunciar aquesta compra, l’alcaldessa Colau va defensar l’operació dient que d’aquesta manera s’evita que un fons d’inversió el comprés i fes fora els llogaters. Colau també va reivindicar que amb la compra d’aquest bloc els pisos l’Ajuntament ha incorporat al seu parc públic més de 400 habitatges.

CRÍTIQUES A LA GENERALITAT
Colau també va aprofitar la seva intervenció per criticar la política de la Generalitat en matèria d’habitatge i va assegurar que dels 1.000 pisos adjudicats en aquest mandat a la Mesa d’Emergències, un 78% els ha aportat l’Ajuntament i un 22% la Generalitat.