El futur de la Sala Barts és incert. Foto: Google Maps

L’Ajuntament va anunciar el maig del 2020 que la sala BARTS, de titularitat pública, però gestionada des del 2012 per l’empresa TheProject, es convertiria en un nou equipament públic: la Casa de la Música. Tot i que el consistori va tornar a justificar aquesta decisió en el plenari del passat agost i que, segons fonts municipals, l’actual concessió es va prorrogar fins al març del 2022 a causa de la pandèmia, veïns i comerciants del Poble-sec desconeixen quin acabarà sent el futur de la sala.

Una sala que “funciona”

Des de l’Associació de Veïns del Poble-sec sostenen que la sala hauria de seguir com fins ara perquè “funciona”. “El fet d’oferir concerts, obres de teatre o monòlegs fa que vinguin al Paral·lel veïns d’altres barris que ajuden a rendibilitzar el teixit comercial”, indica el seu president, Sergi Gázquez, qui alhora posa en dubte la necessitat que la sala sigui pública.

“Si el teatre El Molino serà públic, per què BARTS no pot seguir sent de titularitat privada? També cal veure fins a quin punt els veïns podrem utilitzar El Molino”, afegeix Vázquez. D’altra banda, el president de la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec, Antoni Reig, reconeix que l’Ajuntament no els hi ha comunicat res sobre el futur de l’espai. L’oposició, concretament Junts per Catalunya, també s’ha mostrat crítica amb el projecte la Casa de la Música que vol tirar endavant l’Ajuntament.