La reurbanització de la Colònia Santiveri, feta amb perspectiva de gènere, es va inaugurar el passat 12 de gener amb una festa que va reunir veïns i entitats a la nova plaça creada a la confluència dels carrers de l’Encuy i de Torres de Marina.

La celebració va arrencar amb música en directe i va seguir amb els parlaments de la Taula de Dones de la Marina i de la regidora Laura Pérez. Pérez va destacar la millora “de la il·luminació i les voreres” i també va destacar que s’hagi guanyat una placeta. Tot i això, la regidora va afegir que “hem de seguir treballant en tota aquesta zona i amb una de les grans reivindicacions del barri de la Marina, el transport públic”. També van ser a la festa representants de l’associació Guineo-Catalana de la Marina.

VISIÓ DE GÈNERE
La reforma urbanística de la Colònia Santiveri, que inclou els carrers Gabriel Miró, Torres de Marina. Motors i Encuny, s’ha fet amb perspectiva de gènere després d’unes rutes que l’Ajuntament va organitzar fa dos anys per detectar les mancances de la zona. Els problemes que es van trobar, i que ara han quedat corregits, tenen a veure, principalment, amb la il·luminació, la visibilitat i l’amplada de les voreres.