Mercè Velilla

Mercè Velilla va fer el pregó de la festa. Foto: Twitter (@CreuCobertaShop)

Fa gairebé una setmana que Hostafrancs està de Festa Major, però el barri encara té ganes de més i fins al dissabte continuarà desplegant un programa que ja ha deixat grans moments aquests dies.

Entre les activitats pendents, hi ha el quart aniversari de l’espai d’adolescents La Clau, que comptarà amb dos tallers; el matinal de bàsquet formatiu, a càrrec de Bàsquet Ateneu Montserrat (BAM); el Mercat de la Nosa i el Col·leccionisme o la visita comentada al parc de l’Espanya Industrial. Però, sobretot, la clara protagonista d’aquests últims dies de festa serà la música.

Manolos i Miquel del Roig

Demà mateix hi haurà el concert de rumba de Joan Herrero, un dels membres del mític grup los Manolos, que van formar part de la banda sonora dels Jocs Olímpics de Barcelona ara fa trenta anys. Divendres, l’actuació més destacada serà la de Miquel del Roig, tot i que també oferiran concerts Maria Esteban Trio, Joan Pelegrí Music Band i Open Mouth. Per acomiadar la festa, dissabte hi haurà un vermut musical, música al carrer amb Elia Riudavets, Alba Vilanova i Gonçal Perales, així com una sessió amb el DJ Sants3Ràdio i un concert de l’Orquestra di-Versiones com a colofó.

Un pregó reivindicatiu

Però, sens dubte, un dels moments que més es recordarà d’aquesta Festa Major serà el pregó que va oferir Mercè Velilla, professora i exdirectora de l’Escola Joan Pelegrí, que va reivindicar la importància de l’educació, l’ampli teixit associatiu d’Hostafrancs i el jovent del barri, alhora que va alertar del perill de “blanquejar el feixisme”