El recinte firal de Montjuïc va presentar un gran aspecte. Foto: Ficomic

Fidels a la cita anual amb una de les seves grans passions, més de 137.000 persones van desfilar aquest cap de setmana per la Fira de Barcelona durant la 21a edició del Saló del Manga, una cita que ja s’ha convertit en un clàssic del calendari anual al districte.

Els otakus que van ser a Montjuïc el passat cap de setmana van poder conèixer de primera mà totes les novetats i adquirir les darreres publicacions dels diferents gèneres, obres d’autors com Inio Asano, Tetsuya Tashiro, Io Sakisaka (els dibuixants internacionals convidats al festival) o Aurora García Tejado i Diana Fernández Dévora, que van presentar l’àlbum Rojo. Les altres grans estrelles del Saló del Manga van ser Norihiro Hayashida i Tadayoshi Yamamura, productor i director de la darrera pel·lícula de la popular sèrie Bola de Drac i Tsuneo Sanda, un dels il·lustradors de la cèlebre saga Star Wars.

Els cosplayers (aficionats a disfressar-se i actuar com els personatges d’un manga o d’un videojoc) i els aficionats a la música J-Pop també van tenir el seu espai al Saló. De fet, enguany es va celebrar un concurs per celebrar el 30è aniversari de la saga Super Mario Bros. La música va arribar de la mà de grups com Wa League, Tancobuchin o Yami Tabbi.

Però més enllà d’aquestes activitats estrictament relacionades amb l’oci, el Saló del Manga també ha impulsat diferents activitats per acostar la cultura japonesa al públic. Per segon any consecutiu s’ha realitzat l’activitat L’Esperit del Japó, on es podien fer tallers de macrobiòtica i sessions de shiatsu, reiki o meditació.

El Saló del Manga també va voler tenir un record per als bombardejos que van patir Hiroshima i Nagasaki després de la Segona Guerra Mundial. Sadae Kasaoka, una de les supervivents d’Hiroshima, va explicar el seu testimoni a la Fira de Montjuïc.

Un altre dels grans atractius del país nipó, la seva gastronomia, també ha estat ben present a Montjuïc. El ministeri japonès d’Agricultura, Bosc i Pesca i la presidenta de la Tokyo Sushi Academy, Sachiko Goto, van compartir alguns dels secrets d’aquests deliciosos plats amb els assistents al saló.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram