Pinocho

Una imatge de ‘Pinocho’. Foto: Arxiu

L’estudi situat a la rambla Badal Grangel Studios està de celebració. I és que el film de Guillermo del Toro, ‘Pinocho’, on han participat juntament amb un equip de 300 persones de tot el món, s’ha emportat l’Oscar a la millor pel·lícula d’animació. La distinció posa la cirereta a una carrera de fons de 40 anys de l’estudi.

El dissenyador de personatges de l’empresa, Carlos Grangel, en declaracions a l’ACN, va qualificar de “petit miracle” que una pel·lícula en stop-motion guanyi un Oscar. I és que la cinta dona la volta al conte clàssic que recupera la vida en un musical elaborat amb la tècnica que menciona el dissenyador: “És la tècnica més artesanal, arcaica i tradicional que existeix”, afirma.

Grangel continua dient que la tècnica xoca amb el món actual on els ordinadors “ho fan tot” i que guanyi una cinta que han fet entre tanta gent és “sorprenent”. De fet, destaca que els dissenys del film “estan fets sobre fusta”.

Amb tot, Grangel explica que se’n van anar a dormir sense veure la gala i no van saber que havien guanyat fins que van començar a rebre missatges i trucades: “Sempre som una mica prudents amb els premis perquè ja hem optat a diversos Oscars amb ‘Madagascar’, ‘Hotel Transilvània o ‘Kung Fu Panda’ i mai l’havíem guanyat”. Aquest dissenyador acaba dient que estan molt agraïts, però que entenen els premis com una competició que no els “treu la son”.