L’accés al metro que dona a Creu Coberta. Foto: Google Maps

Una vintena d’entitats d’Hostafrancs han tornat a denunciar que el disseny del projecte de millora dels accessos del metro de plaça Espanya no ha tingut el veïnat, el comerç de Creu Coberta i les entitats. “S’ha fet d’esquenes i d’amagat”, lamenten des del teixit veïnal i associatiu del barri.

La principal queixa és que el projecte contempla unes noves escales mecàniques del metro que estan allunyades de la boca d’entrada a Creu Coberta. De fet, afegeixen les entitats, les escales es faran “en un lloc on ja existeix una entrada amb ascensors i escales mecàniques, sota el Centre Comercial Arenas”. Al mateix temps, recorden que l’eix comercial actualment té una porta d’entrada “gairebé inhòspita” i lamenten que, tot i aquesta reforma, la plaça Espanya seguirà sent “un distribuïdor de trànsit”.

Per tot plegat, exigeixen “l’atura immediata de les obres” fins que no s’incorpori al projecte un “pla d’accessos a Creu Coberta per als vianants”. Per últim, deixen clar que, si no se’ls escolta, no descarten organitzar manifestacions i tallar el trànsit de la plaça Espanya.