Elisabet Carlota (esquerra), amb la seva companya Elisenda Oms. Foto: Facebook

El talent jove i femení de Sants ha emergit amb força en les darreres setmanes. D’una banda en el món de la moda i, de l’altra, en els exàmens de la Selectivitat, el pas previ a l’accés a la universitat.

El primer escenari d’aquesta eclosió va ser la 18a edició del 080 Barcelona Fashion. La santsenca Elisabet Carlota, al costat de la seva companya Elisenda Oms, van ser les encarregades d’obrir l’edició amb la seva marca de moda Carlotaoms. Es tracta d’una firma nascuda fa menys de dos anys i que ja ha guanyat en dues ocasions el Premi Nacional 080 de la Generalitat al Disseny Emergent.

Carlota, que té 28 anys, explica a Línia Sants que la presència al 080 permet situar Carlotaoms, que aposta pel producte quilòmetre zero i per defensar el talent català, “en el panorama de la moda barcelonina i reivindicar el nostre espai a la capital”. Carlota explica que “el 080 és una plataforma que servei per arribar a molts llocs”, tot i que deixa clar que tirar endavant una firma emergent com la seva és “una tasca titànica”.

UN 9,7 A LA SELECTIVITAT
L’altra demostració de talent santsenc s’ha pogut veure en les notes de la Selectivitat. Laura Cercós, del barri de Sants i alumne de l’Institut Emperador Carles, ha obtingut la millor nota -un 9,7- d’aquesta prova, juntament amb quatre joves més, en el conjunt de la província de Barcelona.

Cercós ha aconseguit treure un 10 a les proves de castellà, literatura catalana, anglès i història, mentre que la nota més baixa, un 9, l’ha tret a llatí. En declaracions a El3.cat, Cercós explica que el més complicat de la Selectivitat és “fer els exàmens durant tres dies sense parar”. A partir del setembre, aquesta jove santsenca començarà els seus estudis de Periodisme a la Universitat Pompeu Fabra.