Demà és Dijous Gras i això significa l’inici de dies de gresca i disbauxa al barri. A les 18h aterrarà al Vapor Vell on tots els que ho desitgin podran donar-li la benvinguda.

Llavors Sa Majestat descansarà fins dissabte. El Rei Carnestoltes ha d’agafar forces i embranzida per la Gran Rua de Carnaval que donarà el tret de sortida a la carretera de Sants amb Rambla Badal a les 17.30h. Entre totes les comparses que participin a l’esdeveniment es lliuraran els premis a la més artística, la més original i a la més treballada.

El Rei Carnestoltes de Pitu Alcover presidirà el Carnaval

És un enigma saber a qui representa el Rei Carnestoltes. Foto: el3.cat

L’artista santsenc, Pitu Alcover, està polint els últims detalls del Rei Carnestoltes que enguany és un ninot amb una característica molt especial, està a punt de caure constantment.

Tot i que Alcover no vol dir a qui representa el ninot, les apostes ja són nombroses. Tenint en compte l’agitació de l’actualitat política les veus i els dits apunten a Madrid i, en concret al Ministre Werd i a Mariano Rajoy. L’intriga, però, es mantindrà fins al moment final.

EL REI QUE TOMBA

Amb 3,20 metres d’alçada i un 60 quilograms de pes, la figura d’enguany del Rei Carnestoltes és un personatge que “té un contratemps i està a punt de caure i això provoca que tot trontolli”, explica Alcover qui fa un mes que, a diari, treballa en la seva construcció.

L’escultor assegura que és “un novell en anar experimentant coses”. Un exemple d’això és la posició inclinada del Rei d’enguany. A més, el personatge porta un ull morat perquè segons Alcover “últimament va d’una clatellada a una altra”.

Com cada any el dimecres de la setmana vinent, conegut com el Dimecres de Cendra, el Rei Carnestoltes deixarà de ser monàrquic per convertir-se en cendra. Perquè l’acte de clausura sigui un gran espectacle l’escultor santsenc ha hagut de construir el ninot amb materials especials “perquè la foguera duri”.

Es posa punt i final a la festa amb una sardinada popular

L’enterrament de la sardina és aquell ritual que, tradicionalment, posa el punt i final al Carnaval i alhora inicia el temps de quaresma. Una manera simbòlica de donar per acabats els dies de gresca i disbauxa i donar pas a un període de privacions i abstinències. Tot i que la gran majoria de la població no compleix aquesta tradició, la sardina s’enterra de totes maneres.

Serà el Dimecres de Cendra, el dia 13 a l’auditori de les Cotxeres de Sants. Allí es farà la cetlla, el responsori i s’iniciarà el seguici fúnebre pels carrers de la Vila fins arribar a la plaça de Benet i Muixí.

La celebració final conclourà amb una sardinada popular en homenatge al difunt.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram