L’augment del lloguer a Sants-Montjuïc no s’atura. Foto: Ajuntament

A Barcelona hi ha una tendència que no para de créixer. És la de l’augment del preu del lloguer, que semblava que havia de tocar sostre però de moment no és així.

En el cas de Sants-Montjuïc la realitat també és aquesta. Si es mira l’augment entre el segon trimestre d’aquest any i el de l’any passat, és el quart districte on els preus han pujat més.

Concretament, el preu mitjà actual s’enfila fins als 837 euros mensuals ­–és el quart districte més barat, ja que els preus només són més baixos a Sant Andreu, Horta-Guinardó i Nou Barris–, mentre que en el segon trimestre de l’any passat era de 787 euros. És a dir, estem davant d’un increment del 6,45%. Aquest augment només és superat per les Corts (8,1%), Horta-Guinardó (7%) i Gràcia (6,7%). La mitjana de l’augment d’aquest últim any al conjunt de la ciutat ha estat del 5,73%. Això vol dir que l’augment del districte està per sobre de la mitjana de la ciutat.

ELS BARRIS
Pel que fa als barris del districte, el més car és Sants, on el preu mitjà per llogar un pis és de 867 euros. En segon lloc hi ha la Bordeta (859), en tercer lloc Sants-Badal (858 euros) i en quart lloc la Font de la Guatlla (854 euros). Pel que fa als barris més barats, Hostafrancs té un preu mitjà de 824 euros, el Poble-sec-Parc Montjuïc 823 euros i la Marina de Port 753 euros. Sobre la Marina del Prat Vermell no hi ha xifres.