Una pancarta veïnal contra el projecte del tanatori. Foto: Stop Tanatori

Després de gairebé dos anys de lluita veïnal per impedir la construcció d’un tanatori privat a l’antiga fàbrica modernista dels Germans Climent, al carrer dels Comtes de Bell-lloc, la promotora Proxima Serveis ha anunciat en un comunicat que l’Ajuntament li ha donat la llicència per aixecar l’equipament. Proxima Serveis, que és el nom comercial sota el qual treballa la Funerària Sant Ricardo SL, també ha informat que es preveu que les obres comencin aquest gener.

La ubicació del futur tanatori és el que ha provocat que hi hagi oposició veïnal. “Ens indigna que es pugui fer tot i que hi ha irregularitats”, diu un integrant de la Plataforma Stop Tanatori, Txema Martínez. Les irregularitats de les quals parla, afegeix, són, des del punt de vista de la plataforma, diverses: no haurien de poder accedir cotxes fúnebres perquè el carrer on s’ubicarà el garatge, el carrer Puiggari, fa menys de 8 metres d’amplada o, pel que fa a les reformes que es volen fer, no respectaran la teulada d’aquest edifici, patrimoni de la ciutat i protegit. “D’aquí poc farà 100 anys que existeix la fàbrica”, recorda Martínez.

Entorn escolar

Això no és tot. La ubicació de l’equipament també és problemàtica perquè, tal com recalca, es troba a prop de dues escoles públiques, dues escoles bressol i un institut. Un dels carrers propers, el carrer Guitard, és un carrer escolar, per on, en principi, haurien de passar pocs cotxes, però amb l’arribada del tanatori podrien sobrepassar-se els límits. “Imagina la de cotxes que hauran de circular per aquest carrer per arribar al tanatori”, insisteix Martínez.