La plataforma Stop Tanatori

La plataforma Stop Tanatori protesta contra el tanatori. Foto cedida

El polèmic tanatori que s’ha construït a l’antiga fàbrica modernista dels Germans Climent s’inaugurarà demà al migdia després d’un any i mig d’obres. Unes obres que han estat polèmiques per les protestes veïnals de la plataforma Stop Tanatori, que rebutja aquest equipament ubicat a la plaça de Can Climent. De fet, l’entitat ha convocat a la mateixa hora de la inauguració (de 12 a 14 h) una concentració per mostrar el seu rebuig a un projecte que veuen com “una apropiació de la plaça de Can Climent per uns voltors dels tanatoris”.

Stop Tanatori fa tres anys que protesta contra la seva construcció, concretament des que l’Ajuntament va concedir la llicència als promotors. De fet, l’entitat denuncia que el juny del 2022 el consistori va aprovar una moratòria que revisava la normativa dels serveis funeraris i evitava que es construïssin a zones denses de la ciutat, com el cas de Sants. Aquest en quedava exclòs perquè, en el seu cas, la normativa arribava tard.

Per tot plegat, la plataforma va presentar dos contenciosos a la justícia perquè anul·li els permisos de construcció, però la resolució encara no ha arribat. Carlos Fernández, un dels portaveus de l’entitat, explica que esperen que es resolgui a favor seu, però assegura que encara no saben quan hi pot haver novetats. Amb tot, el portaveu assegura que “tots els partits polítics” els han donat la raó i que consideren “un error” que el tanatori s’hagi construït allà.