El nou carril bici es farà als laterals de la via. Foto: Ajuntament

L’esperat carril bici del passeig de la Zona Franca ja és més a prop de ser una realitat després que avui s’hagin posat en marxa les obres, que està previst que s’acabin el pròxim mes de gener. Tindrà dos carrils unidireccionals de gairebé dos quilòmetres que estaran situats a cada extrem de la via, just al costat de la vorera, i que ocuparan el tram que va de la plaça Ildefons Cerdà al carrer dels Motors.

Un dels objectius d’aquesta nova infraestructura, tal com expliquen des de l’Ajuntament, és que el barri de la Marina tingui estigui més ben connectat amb la xarxa de carrils bici de la ciutat. D’altra banda, també s’aprofitaran les obres per redissenyar aquest tram, que quedarà amb un carril de circulació de vehicles, un carril bus i un carril de serveis, a banda de la vorera.

Cal recordar que aquest carril bici arriba amb anys de retard i amb diverses modificacions en el projecte, ja que primer es va dissenyar per tal que passés pel centre de la via. Aquell disseny va causar certa polèmica i per aquest motiu es va decidir canviar.