Pepe Serra, durant la compareixença de dilluns. Foto: Pau Cortina / ACN

El MNAC es reunirà a partir de la tardor amb les tres administracions del seu patronat (Ajuntament, Generalitat i Estat) per plantejar el ritme i el finançament de la seva ampliació –ja aprovada- al Pavelló Victòria Eugènia.

L’ampliació es farà per fases. La primera abordarà el trasllat de les exposicions temporals. El director del museu, Pepe Serra, tal com ha recollit l’ANC, va reconèixer dilluns que a hores d’ara no tenen “ni calendari ni els diners” per una operació que no s’acabarà l’any 2029, tal com es preveia inicialment. En tot cas, Serra confia que l’any 2021 el nou espai pugui acollir la primera exposició temporal, una coproducció internacional ja tancada.

Un cop aprovat pel Patronat del MNAC el projecte d’ampliació al Pavelló Victòria Eugènia, el museu proposarà a partir de la tardor a l’Ajuntament, la Generalitat i el Ministeri de Cultura una proposta “per fases” de l’operació. Serà una proposta “possibilista per començar a moure’s”, va explicar Serra. La proposta inclourà el projecte executiu de tota l’operació (calculat en uns 700.000 euros), així com una primera fase d’ampliació lligada a les exposicions temporals.

El responsable del museu nacional també va dir que el nou espai serà d’ús exclusiu del MNAC i no pas compartit amb altres museus de la zona.