El pols entre l’Ajuntament i Interior continuarà. Foto: Arxiu

La intenció de l’Ajuntament de tancar el Centre d’Internament d’Estrangers (CIE) de la Zona Franca va topar dimecres passat amb la justícia. El jutjat contenciós administratiu número 2 de Barcelona va denegar al consistori l’autorització per tal que inspectors municipals entressin a la instal·lació per comprovar si ja havia entrat en funcionament, tal com volia evitar l’Ajuntament amb l’ordre de cessament d’activitat dictada a principis de juliol per no tenir la llicència d’activitat i incomplir la normativa contra els incendis.

La titular del jutjat que porta el cas va subratllar en la seva interlocutòria que aquesta llicència no s’ha demanat durant els deu anys de funcionament del centre. Al text, al qual va tenir accés La Vanguardia, la magistrada deixa clar que “existeixen seriosos dubtes sobre la competència de l’Ajuntament per ordenar el tancament del CIE”, al mateix temps que recrimina al govern municipal que tramités la seva petició com una “sol·licitud ordinària” quan, segons la magistrada, hi ha “un evident conflicte competencial entre l’Ajuntament i l’Estat”.

Per la seva banda, el tinent d’alcalde Jaume Asens va assegurar que l’Ajuntament recorrerà la interlocutòria a causa del “precedent que genera de sensació d’opacitat”. Asens va afegir que com que la interlocutòria reconeix que el CIE ha reobert, ara ja no és necessari, segons la seva opinió, una inspecció, sinó que els serveis jurídics valoraran si envien al CIE un requeriment de tancament.