El banc de productes no alimentaris de Barcelona, que gestiona l’Associació Cívica La Nau, que té la seva seu al carrer Plom del barri de la Marina del Prat Vermell, ha alertat que podria desaparèixer, ja que en els pròxims mesos haurà d’abandonar el seu local a causa d’una reforma urbanística.

La situació del banc de productes, avançada per La Vanguardia, es deu a la modificació del Pla General Metropolità del nou barri que ha de permetre el desenvolupament urbanístic de la Marina. En declaracions a La Vanguardia, la secretària i una de les fundadores de l’associació, Emilia Català, ha explicat que la propietat els ha avisat que només poden quedar-se fins a finals d’octubre. “Necessitem un cop de mà per trobar un nou local perquè si no la continuïtat de la nostra tasca corre perill”, diu Català. De moment La Nau ha aconseguit que una altra entitat els cedeixi un espai fins a l’abril però calculen que necessiten 2.000 metres quadrats per guardar tots els productes.

Des de l’Ajuntament han explicat que estan en contacte amb l’entitat i que volen mirar d’ajudar-los per trobar una solució.